Wat kun je doen als je kaal wordt?

Het woord “kaal” roept allerlei beelden op – van komische cartooneske afbeeldingen van oudere mannen tot acteurs als Bruce Willis en Jason Statham. Het heeft ook een iets serieuzere kant: als we ouder worden, zullen velen van ons waarschijnlijk wat haar verliezen. Ongeveer de helft van alle mannen krijgt tegen de leeftijd van 30 jaar te maken met een zekere mate van kaalheid, maar voor de meesten is dit een geleidelijk proces dat jarenlang nauwelijks merkbaar is. En voor vrouwen? Naar schatting 50% van de vrouwen zal tegen de tijd dat ze 70 zijn een zekere mate van kaalheid vertonen. Hoewel het misschien een onderwerp lijkt dat meer mentale angst dan fysieke pijn veroorzaakt, is er eigenlijk niet veel verschil tussen de twee. Het is misschien gemakkelijker te accepteren bij jezelf als je dit weet: het gebeurt op een paar verschillende manieren.

De meest voorkomende vorm is kaalheid volgens het mannelijk patroon (ook bekend als alopecia androgenetica), waar ongeveer 80% van de mannen tegen de leeftijd van 50 jaar last van heeft. Het hormoon testosteron wordt omgezet in dihydrotestosteron (DHT), waarvan bekend is dat het haarverlies veroorzaakt. Studies hebben aangetoond dat mensen met hogere DHT-niveaus meer kans hebben om kaal te worden, maar het goede nieuws is dat er genoeg opties zijn om dit slomer te laten gaan of je haar terug te krijgen!

Een haartransplantatie laten doen

Een haartransplantatie is een chirurgische ingreep waarbij kleine stukjes haatdragende huid uit een lichaamsdeel worden verwijderd en op een ander lichaamsdeel worden getransplanteerd. De getransplanteerde haarfollikels groeien en produceren normaal, natuurlijk uitziend haar op hun nieuwe locatie.

Een haartransplantatie kan worden uitgevoerd bij iedereen die voldoende gezond haar heeft op plaatsen waar hij of zij meer wil, of bij iedereen die door een ongeluk of ziekte al het haar is kwijtgeraakt en dat weer terug wil. Veel mensen kiezen voor een haartransplantatie om kaalheid als gevolg van kaalheid volgens het mannelijk patroon (ook bekend als alopecia androgenetica) te corrigeren, maar deze procedure kan ook voor andere vormen van kaalheid worden gebruikt.

Deze procedure is een doeltreffende behandeling van kaalheid als zij correct wordt uitgevoerd. Een ervaren chirurg kan ervoor zorgen dat de getransplanteerde haren op de nieuwe plaats blijven groeien, zodat je alle voordelen van deze ingreep kunt benutten. Een haartransplantatie door een ervaren cosmetisch chirurg geeft jou een natuurlijk ogende resultaten, waardoor je er jonger, aantrekkelijker en energieker uitziet dan ooit tevoren.