FFP2 masker: Veel bescherming op de werkvloer

Heb jij al eens gekeken naar een FFP2 masker? Het zijn maskers waarmee je veel bescherming kunt krijgen, maar die niet overal voor gebruikt kunnen worden. Je moet daarom goed onderzoeken of jij deze maskers nodig hebt. Tijdens het onderzoek kom je er ook achter dat er veel verkooppunten zijn waar je deze maskers aan kunt schaffen. Een van deze bedrijven is Podobrace. Voordat je de aankoop kunt doen is het verstandig om naar de specificaties te kijken en te ontdekken wat je ermee kunt bereiken. Onderstaande informatie zet het voor je op een rij. 

FFP2 masker met een hoge beschermingsgraad 

Een FFP2 masker biedt altijd bescherming tegen ziektes en andere stoffen. De maskers zijn daarom voor een groot aantal sectoren inzetbaar. Zo heb je onder andere de medische en industriële sectoren die deze veel gebruiken. Er is namelijk een hoge beschermingsgraad te vinden. De virusdeeltjes in de lucht en de stoffen die op de werkvloer hangen zullen niet meer door kunnen dringen in jouw luchtwegen, waardoor jij gezonder blijft. Daarnaast kun je ook jouw omgeving beter gaan beschermen. Als je hoest of niest zal dit namelijk gewoon tegengehouden worden door het stof. 

De juiste bescherming kiezen 

Wanneer je een FFP2 masker aan wilt schaffen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo moet je als eerste gaan kijken naar de bescherming. De FFP2 variant biedt minimaal 94 procent bescherming en is daarom voornamelijk voor de industrie een goed hulpmiddel. Het kan ook helpen tegen pollen en bacteriën. Het masker biedt hiermee meer bescherming dan een FFP1 variant, maar minder dan een FFP3 variant. Jouw werkgever kan jou altijd adviseren over het mondkapje door de richtlijnen met je doornemen, waardoor je precies weet wat jou te wachten staat. 

De hoeveelheden bekijken 

Daarbij is het ook belangrijk dat je kijkt hoeveel je nodig hebt van het FFP2 masker. Je kunt namelijk verschillende verpakkingen aanschaffen. Als je slechts enkele keren een masker hoeft te dragen hoef je niet veel op voorraad te hebben. Je hebt er dan voldoende aan om ze uit te wassen. Als je iedere dag op de werkvloer bent en jouw mondkapje regelmatig afzet, is het belangrijk dat je zoveel mogelijk in handen krijgt. Zodra je jouw masker afzet, zullen de stoffen er namelijk wel in gaan zitten en moet je voor een nieuw mondkapje gaan. Zo geef je ook jezelf altijd voldoende bescherming. 

Ga voor duidelijkheid 

Het is van belang dat je altijd een FFP2 masker goed aanschaft. Als je nog twijfelt, kun je ook altijd contact opnemen met een professional. Deze kan namelijk helpen om met jou te kijken welke mondmaskers het beste bij jouw situatie gaan passen. Je hebt hierdoor meer duidelijkheid en kunt ook nog vragen stellen als iets niet duidelijk is. Je bent altijd goed voorbereid voor jouw aankoop en hoeft geen genoegen meer te nemen met mindere kwaliteit. Jouw werkzaamheden kunnen veilig uitgevoerd worden en je hebt altijd een mondmasker in handen.