Nieuw mondzorgcentrum

Je herkent het vast wel, dat ene briefje dat elk half jaar door de brievenbus valt. De halfjaarlijkse controle die elke tandarts biedt. Maar hoe weet je nou zo zeker dat de tandarts jou op de juiste wijze behandelt? Hoe weet je wanneer een beugel een cosmetische ingreep is, of dat je genoodzaakt bent om gebruik te maken van orthodontie? Wat is het verschil tussen een kroon en een implantaat? Is een halfjaarlijkse controle wel voldoende of heeft je gebit net wat vaker aandacht nodig? Bij een Tandartspraktijk in Nijmegen ben je op het juiste adres als je op eerlijk advies zit te wachten. Wil je langskomen voor een losse behandeling zonder een controle? Ook dat is mogelijk. 

Regelmatige controles

Een tandartspraktijk is een gezondheidscentrum dat zich richt op de mondgezondheid van patiënten. Tandartsen en hun team hebben een aantal specifieke taken die ze uitvoeren om ervoor te zorgen dat de patiënten een gezonde mond hebben en behouden. Een van de belangrijkste taken van een tandartspraktijk is het uitvoeren van reguliere controles en schoonmaak behandelingen. Tijdens een controle bekijkt de tandarts de mond van de patiënt om eventuele problemen op te sporen, zoals gaatjes, tandvleesproblemen en verkeerde beugelstand. De tandarts kan ook x-rays maken om het tandvlees en de wortels van de tanden te bekijken. Als er problemen worden gevonden, kan de tandarts de patiënt behandelen of doorverwijzen naar een specialist.

Verwijderen van rotte of beschadigde tanden

Een andere belangrijke taak van een tandartspraktijk is het verwijderen van verrotte of beschadigde tanden. Als een tand onherstelbaar is beschadigd, kan de tandarts de tand verwijderen om verdere problemen te voorkomen. In sommige gevallen kan de tandarts ook een kunstgebit of brug plaatsen om het gebit van de patiënt te vervangen.

Cosmetische behandelingen

Tandartspraktijken voeren ook cosmetische behandelingen uit, zoals het bleken van tanden en het plaatsen van vullingen. Deze behandelingen kunnen worden uitgevoerd om het gebit van de patiënt te verfraaien of om problemen op te lossen die het gebit kunnen beïnvloeden. Er zijn dus verschillende redenen waarom jij regelmatig een bezoek aan de tandarts zou moeten brengen. Houd je gebit schoon en bezoek minimaal 2x per jaar een tandarts!